Rita lekvárok és szörpök

A kert és a termék előállítás teljes mértékben összetartozik. A befőzés régi hagyomány, tradíció. Csinálták már dédanyáink, csinálták már nagyanyáink és csináljuk már mi is. Megpróbáljuk a tavasz, a nyár és az ősz ízeit elraktározni, üvegbe zárni.

Nincs jobb érzés, mint amikor az ember kinyit egy üveg szörpöt vagy egy lekvárt és érzi a gyógynövények, a gyümölcsök aromáját, ez által kicsit újra a tavaszt, a nyarat és az őszt.

A kert mindig meghatározza a hangulatunkat, életünket. Ezt az érzést szerettem volna a termékeim mellé üvegbe zárni, bízva abban, hogy ezáltal mások is megérzik, hogy szívvel-lélekkel és kézzel készített finomságok mennyivel másabbak, mint nagyüzemi társaik.
A kert művelése során nem használunk mérgeket, erős vegyszereket. A területet az agrár-környezetgazdálkodási program előírásainak megfelelően műveljük, szem előtt tartva a környezettudatos gazdálkodást.
A befőzés során sem használunk tartósítószereket. Termékeim többgenerációs, hagyományos befőzési technikával készülnek.

Csipkebogyó lekvár

Csipkebogyó lekvár:

Kezdetnek a legsziszifuszibb lekvár – gondolhatnánk, pedig nem !   A könyvekben és a neten úgy kezdődik majdnem mindegyik recept, hogy vágjuk félbe, és magozzuk ki a szemeket. És akkor itt abba is hagytam az olvasást, feladtam, hogy az életben hecsedli-lekvárt készítsek. Egyszer azonban rábukkantam! Csak megpucolni kell a bogyókat, magozni nem.

Na, ezt ki kell próbálnom! Tényleg, gyorsan megy, és eszméletlenül finom lett!


Kiszerelés: 220g  Ár: 790 Ft

Rendelhető   

Ha a csipkebogyó lekvár mellé, még 2.210 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

Illatos szőlőlekvár

Illatos szőlőlekvár:

Pirítósra, süteménybe, palacsintába, smarnihoz. Bátraknak pedig camembert-hez, kecskesajthoz, illetve – tessék kapaszkodni – kacsa- vagy libamájhoz, kacsasülthöz, bélszínhez, hideg sült szarvas vagy vaddisznóhúshoz. A vörös szőlők igen magas tannintartalmuk miatt a vírusok hatásos ellenszerei, még a herpesszel is megbirkóznak. A szőlőcukor maga a koncentrált napfény. Nagyon gyorsan, lökésszerűen fölszívódik. Bevitelével javul a memória és a koncentrálóképesség. Az érett, édes szőlőben jó sok van belőle.


Kiszerelés : 220g  Ár : 790 Ft

 Rendelhető     

Ha az illatos szőlőlekvár mellé, még 2.210 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

Szederlekvár

Szederlekvár:

Magas a gyümölcs és a megszokotthoz képest alacsony a cukor tartalma. Kellemes friss ízét a felhasznált első osztályú alapanyagnak köszönheti, amelyet frissen, szedés után dolgozok fel. A szeder bogyói folyamatosan érnek augusztus közepétől szeptember végéig. A kifejlett bogyók kezdetben zöldek, majd megpirosodnak, végül feketék lesznek. 

Csak az éretteket érdemes leszedni, mert nem utó-érő gyümölcs. Az érett szeder friss fogyasztásra igen kellemes, kissé savanykás, zamatos gyümölcs.

Kiszerelés : 220g  Ár : 790 Ft

Rendelhető     

Ha a szederlekvár mellé, még 2.210 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

Bodzavirág szörp

Bodzavirág szörp:

Ez volt az első fajta szörp, amit készítettem. A gyerekek imádják. A virágokat mindig együtt szedjük. E mellett kitűnő megfázás elleni szer. Vízhajtó és enyhe hashajtó. 

Napjainkban elismert antioxidáns. Inkább az egyedi íze, mint a hatása miatt kedvelik. A bodzaszörpöt ajánlom alkoholos koktélok összetevőjeként is szimpla cukorszirup helyett. Például egy Mojito koktélhoz a legjobb választás! 

A Földművelésügyi Minisztérium által védjeggyel ellátott termék!


Kiszerelés: 500ml  Ár: 990 Ft

Rendelhető    

Ha a bodzavirág szörp mellé, még 2.010 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

Hársfavirág szörp

Hársfavirág szörp:

Már a levélzetben is találhatóak gyógyító hatóanyagok, cseranyagok, C-vitamin, ezért az orvosi hársfafajták lombleveleit is begyűjtik. Meghűlésnél, náthánál ebből a csodás illatú virágzatból önállóan és teakeverékek alkotórészeként készített tea elősegíti az izzadást, a láz csillapítását, a hurutos köhögés oldására belsőleg használják. Ebből kifolyólag az általam elkészített hársfavirág „koncentrátum” szörp is tartalmazza a csodás jótékony gyógyhatást. Javaslom teába ízesítésként is használni.

2015-ben nemzetközi bronzérmet nyert!

Kiszerelés: 500ml  Ár: 990 Ft

Rendelhető     

Ha a hársfavirág szörp mellé, még 2.010 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk! 

Homoktövis szörp

Homoktövis szörp:

A homoktövisnek nincsenek ismert mellékhatásai, ezért külsőleg és belsőleg is biztonsággal használhatjuk. A bogyók növényi pigmentekben is gazdagok, de C-vitamint és E-vitamint is nagy koncentrációban tartalmaz. A homoktövis antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Bizonyítottan gyulladás gátlóként és immunerősítőként is működik. Az általam készített homoktövis szörp egy abszolút élvezhető, különleges íz világot ad.


Kiszerelés: 500ml  Ár: 1.350 Ft

Rendelhető     

Ha a homoktövis szörp mellé, még 1.650 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

Levendula szörp

Levendula szörp:

Egyik legkedvesebb kerti virágom. Szeretem szaporítani, gondozni, a virágait szedni, és nem utolsó sorban a szörpjét főzni! Főzete idegnyugtató, görcsoldó hatású, de ismert fejfájás-csillapító, fertőtlenítő hatása is. A levendulavirágokat gyakran alkalmazzák nyugtalanság, alvászavarok, idegi alapú gyomor- és bélbántalmak kezelésére. Régóta használják rovarcsípések esetén is. Én leginkább a különleges íze miatt kedvelem. A belőle készült szörp különleges és finom. Húsok mellé a szörpből készült zselé igazi különlegesség! 2015-ben nemzetközi aranyérmet nyert!

 

Kiszerelés: 500ml  Ár: 990 Ft 

Rendelhető    

Ha a levendula szörp mellé, még 2.010 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

Citromfű szörp

Citromfű szörp:

A Citromfüvet is együtt szedjük. A mentához hasonló alakú, illatos levelű citromfű fűszer-és gyógynövényként egyaránt népszerű. Elsősorban idegerősítő és nyugtató hatása ismert. Én legfőképpen pihentető íze miatt ajánlom. Hideg szódával nagyon ízletes, de télen teába öntve is nagyon finom.

Kiszerelés: 500ml  Ár: 990 F

Rendelhető     

Ha a citromfű szörp mellé, még 2.010 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

Málnaszörp

Málnaszörp:

Gyümölcse miatt kedvelt kerti növény. A magas vitamintartalma miatt egészséges. A legismertebb szörpök egyike a málnaszörp. Mennyei az íze és az illata. Magas gyümölcstartalma miatt öntetként is kiváló. Ő a másik kedvencem.

2015-ben nemzetközi nagydíjat nyert, az év szörpjének választották!

Kiszerelés: 500ml  Ár: 1.350 Ft

Rendelhető    

Ha a málnaszörp mellé, még 1.650 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

Rebarbara lekvár

Rebarbara lekvár:

Furcsa egy növény: nem a levelét, nem a termését, de még csak nem is a gyökerét esszük – bár mindegyiket felhasználják gyógyászati célra -, hanem a szárát. Ez, a sóskafélék családjába tartozó zöldség leginkább gyümölcsként kerül az asztalunkra.

Híg állagú öntetszerű lekvár. Száraz desszertekhez öntetként ajánlom!

Kiszerelés: 220gl  Ár: 790 Ft

Rendelhető    

Ha a rebarbara lekvár mellé, még 2.210 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!


Fügelekvár

Fügelekvár:

Csak a teljesen érett szemeket dolgozom fel, mert azaz igazi! Igazi csemege akár magában is. Egy csepp fahéjjal bolondítottam meg, ami kiemeli a füge igazi ízét! Akár vörös húsokhoz köretként is tálalható.

Kiszerelés: 220g  Ár: 790 Ft

Rendelhető    

Ha a fügelekvár mellé, még 2.210 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!
    


facebook
youtube