Magok

Energiát adó tápanyagok közül 40-60 százalékban tartalmaznak zsiradékot, mely arányaiban magas telítetlen zsírsavakat jelent, ami kedvező élettani hatásokat von maga után. Fehérjék szempontjából az olajos magvak növényi fehérjeforrásaink kiemelkedő képviselői, ebből adódóan a vegetáriánus táplálkozást folytatók számára, illetve a magasabb fehérjeszükségleteket igénylő állapotokban kifejezetten ajánlott a fogyasztásuk. A mikoranyagok vonatkozásában bővelkednek ásványi anyagokban, illetve vitaminokban egyaránt.

dióbél és egészdió

Dióbél:

A dió gyógyhatása nagyon szerteágazó. A gyümölcs maga  parazitaölő, féregölő, vértisztító, emésztő szervek munkáját serkentő hatású. Újabban napvilágott látott tanulmányok szerint napi 50 gramm elfogyasztása nagy mértékben csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. Leveleiből készült főzetét régen fejtetű ellen használták. Magas energiatartalmának köszönhetően kimerültség esetén is gyorsan segít. 

A dióolaj értékes étkezési olaj, kimondottan ajánlják a koleszterin csökkentésére. 

Kiszerelés: 500g  Ár: 1.600 Ft   3.200 HUF/kg

   

Ha az 500g dióbél mellé, még 1300 Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

mák fakanál és mákgumók

Mák:

Kiválóan alkalmazható sebek gyógyítására. Lúgosító tulajdonsága miatt energizál, hidratál és méregtelenít. Antioxidánsokban gazdag, ami az jelenti, hogy eltávolítja a szervezetből a szabadgyököt, ezáltal betegségek kialakulását akadályozza meg. A népi gyógyászatban a mákolaj magas foszfortartalma elősegíti a kálcium felszívódását és a csontokba való beépülését. Sütemények elengedhetetlen alapanyaga, a hazai mákos tészta nélkülözhetetlen hozzávalója.

Kiszerelés: 500g   Ár: 500 Ft   900 HUF/kg

   

Ha az 500g mák mellé, még 2.500Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

mogyórókupac

Törökmogyoró:

A termésének magas olajtartalma alkalmassá teszi a mogyoróolaj kinyerésére. Zsírsav tartalma is jelentős. Ezek közül is telítetlen zsírsavtartalma jelentős. A magas olajtartalma ellenére sem terheli a szívet és az érrendszert, sőt, előnyösen befolyásolja a koleszterin szintet. A török mogyoró fontos mikroelem forrás. A mérési eredmények szerint 100g török mogyoró, tartalmaz 13%K; 55%P; 70%Mg; 10%Ca; 94%Fe; 22%Zn; 5,6%Cr a felnőttek számára ajánlott napi vitamin,- és ásványi anyag beviteli referenciaértékek (RDA) százalékban kifejezve. Az ízletes, tápláló mogyorószemekben sok a fehérje és a rost. A Nutella alapanyaga. Mi egész, sózatlan, natúr formában kínáljuk csemegeként.

Kiszerelés: 100g  Ár: 420 Ft   4.200 HUF/kg

  

Ha a 100g török mogyoró mellé, még 2.580Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!

héjas mandula és tört mandula

Mandula:

A mandula az egyik legértékesebb csonthéjasunk. Magas telítetlen zsírsav-tartalma révén véd a szív- és keringési betegségek ellen. Nagyon sok kalciumot tartalmaz, így jótékony hatással van a csontok fejlődésére és a fogakra is. Fontos energia- és tápanyagforrás. Különösen gazdag olyan egyszeresen telítetlen zsírsavakban, mint például az olajsav, és többszörösen telítetlen zsírsavakban, melyek csökkentik a “rossz” koleszterin szintjét. A mandula nagyon jó E-vitamin forrás, nem kevesebb, mint 25 g-ot tartalmaz 100 g magban (170% javasolt napi mennyiség). A mandula nem tartalmaz sikért (glutint), jó alternatívát jelentve a liszt-érzékenyek számára. Kiváló ásványi anyagforrás, foszfort, vasat, kalciumot, magnéziumot, mangánt, cinket és szeléniumot tartalmaz.

Kiszerelés: 100g   Ár: 620 Ft   4.650 HUF/kg

   

Ha a 100g mandula mellé, még 2.535Ft értékben vásárolsz, akkor csomagodat Budapesten INGYEN szállítjuk!
    


facebook
youtube