Bemutatkozás:

Lászlófi Attila


Lászlófi Attila vagyok a DeliBox alapítója, kereskedelmi vezetője.

A nagyszüleim, s az ő szüleik a Sárközben, Bátyán éltek (Kalocsától 4 km-re). Gyerekkoromban hetente jártunk a Mamához gyalog, biciklivel. Mindig húslevessel és friss rántott hússal várt minket. A nyári fagyija legendás volt, olyat mindig csak nála ettünk. Emlékszem, amikor unatkoztam, a tesómmal szakajtókosárból szórtuk az egészszemű kukoricát a tyúkoknak. A kakas mindig megtámadott, védte a tyúkjait. Ezt élveztük. Nekünk játék volt, a kakasnak harc. Aztán amikor eltelt a szombat, s haza kellett menni, csatos üvegben vittük az édes paradicsomlevest és bonyhádi zománcozott vajlingban a tisztított tyúkot a vasárnapi húsleveshez. Imádtam. Emlékek a fűszerpaprika termesztés fáradtságos munkáiról, néhány rác szó az asszonyoktól, pár családi fotó, ennyi maradt ebből az időből.

Felgyorsult világban dolgozom, internettel és mobiltelefonnal élek. Egy dolog azonban nem változott: szenvedélyem a vidék. A házi disznótorok gyerekkorom meghatározó élményei voltak. Hajnalban kelni és menni paprikát szüretelni, majd szárítani, őrölni. Diót szedni, tisztítani a tyúkokat, hatalmas üstben főzni a baracklekvárt. Mind-mind csodás emlékek. Évek óta benne volt a levegőben, hogy belevágok saját delikát vállalkozásomba. Családommal, barátaimmal történt sok-sok beszélgetés után úgy döntöttem, megvalósítom.Lelkes társat találtam hozzá Misi személyében. Leültünk, végigvettük a család, barátok, ismerősök kistermelőit és őstermelőit. Ilyenformán felfűztük a termékeiket a DeliBox delikát kereskedés köré.

Célunk, hogy hidat képezzünk a vidéki gazdák termékei és a vásárlók igényei között. A termelőnek ilyetén valós megélhetéséhez hozzájárulunk, a vásárlót pedig magyar, hagyományos élelmiszerhez juttatjuk.
Kungl Mihály


Kungl Mihály vagyok, a DeliBox társalapítója, termékfelelőse

Szüleim Észak-Bácskában, Bácsbokodon élnek (Bajától 10km-re). Félig svábok vagyunk. Fiatal koromban a szomszéd pajtásokkal rendszerint a cukorrépaföldön lógtunk. Vagányan ugráltunk a szállítószalagon, amivel megrakták a vagonokat. Jól éreztük magunkat. Soha nem szerettem behajtani a malacokat a tanyánkon, de mindig el kellett végezni ezt a feladatot is.

A lovak iránti szeretetemet és tiszteletemet a nővéremnek köszönhetem. Kedvencem volt Zeusz a holland fríz. Rendszeresen hajtottuk a fogatot, én segédhajtóként adtam bele apait-anyait a győzelembe. Emlékszem, a kalapom rendesen rálógott a szememre, alig láttam ki alóla, de lelkes voltam. Kereskedelmi tanulmányaimat, kiváló hungarikumunk hazájában, Baján végeztem. Halászlevünk messze földön híres.

Néhány év sajt,- és tejipari kalandozás után a fővárosba költöztem. Budapesten egy rövid időt eltöltöttem a primőr zöldségek,- és gyümölcsök világában, míg végül úgy határoztam, hogy Attilával közösen, belevágok a DeliBox megvalósításába.

Közös munkánk során személyes küldetésem, hogy csak olyan minőségű termékek hagyhatják el delikát kereskedésünket, amelyet legkedvesebb barátunknak is szeretettel ajánlunk, sőt mi több, saját családunk asztaláról is szívesen fogyasztunk!Köszönjük, hogy megtisztelnek minket a   bizalmukkal !    


facebook
youtube